top of page

FAQs

Vaak gestelde vragen

Waarom is spelen met de zintuigen belangrijk?

Sensopatisch spel werkt ontprikkelend voor je kind. Het heeft een kalmerend effect, verlengt de concentratie en bouwt sterke, complexe zenuwverbindingen op in de hersenen. Kinderen ontdekken en leren alles met hun zintuigen. Wanneer uw kind meerdere zintuigen mag gebruiken om een taak uit te voeren, zal het meer leren van de ervaring en meer informatie onthouden. Daarbij worden kinderen creatiever door simpelweg te spelen. Ze bouwen ook hun taalkundige, motorische, cognitieve, visuele ruimtelijke, wiskundige, sociale en emotionele vaardigheden op. Ons doel is om voor alle mama's, papa's, grootouders,.. leerrijke en kant en klare boxen te voorzien zodat je meer tijd over hebt voor je kindje zelf. 

Vanaf welke leeftijd zijn de boxen geschikt?

Uit veiligheidsoverwegingen zijn de boxen vanaf 3 jaar. Dit omdat deze kleine onderdelen bevatten en mogelijks een gevaar kunnen vormen indien dit in de mond gestoken wordt. Als uw kind jonger is dan 3 raden we aan om de box enkel onder constant toezicht aan te bieden. Qua ontwikkeling kunnen de boxen vanaf het kind zelfstandig rechtop kan zitten.

Nemen jullie retours aan?

Wegens hygiënische redenen is het niet mogelijk om boxen terug te sturen. Als u niet blij bent met uw box kan u ons altijd contacteren via het contact formulier op onze website. Wij helpen u graag verder.

Zijn de materialen in de boxen veilig?

Indien correct gebruikt zijn ze absoluut veilig. Bij kinderen jonger dan 3 let u best op dat ze de materialen niet in de mond steken. Alles is conform de Europese Speelgoedrichtlijnen. Wij gebruiken alleen natuurlijke kleurstoffen, verf op waterbasis en essentiële oliën.

Moet ik een Ikea bak of tafel aankopen?

Neen. Het is geen probleem als je deze niet in huis hebt. Iedere bak waar de rijst in kan is prima. Moest je dit ook niet hebben zijn onze dozen waarin wij verzenden de perfecte maat om de sensory in aan te bieden. Zo krijgt de doos ook een tweede leven! In de webshop vind je ook een geweldige playtray terug en mooie dienbladen die je nadien nog kan gebruiken in je interieur.

Alles op de website is uitverkocht?

Aangezien @Gewooneenmama een 'one-mother-show' is werk ik wanneer het heel druk wordt met order stops. Zo loopt de wachttijd niet te lang op wanneer je een bestelling plaats. Je kan iedere vrijdag vanaf 10u op de webshop bestellen!

bottom of page