top of page

FAQs

Vaak gestelde vragen

Waarom is spelen met de zintuigen belangrijk?

Sensopatisch spel werkt ontprikkelend voor je kind. Het heeft een kalmerend effect, verlengt de concentratie en bouwt sterke, complexe zenuwverbindingen op in de hersenen. Kinderen ontdekken en leren alles met hun zintuigen. Wanneer uw kind meerdere zintuigen mag gebruiken om een taak uit te voeren, zal het meer leren van de ervaring en meer informatie onthouden. Daarbij worden kinderen creatiever door simpelweg te spelen. Ze bouwen ook hun taalkundige, motorische, cognitieve, visuele ruimtelijke, wiskundige, sociale en emotionele vaardigheden op. Ons doel is om voor alle mama's, papa's, grootouders,.. leerrijke en kant en klare boxen te voorzien zodat je meer tijd over hebt voor je kindje zelf. 

Vanaf welke leeftijd kan ik starten met sensopatisch spel?

Sensopatisch spel is voor alle leeftijden. Op de website vind je leeftijdscategoriën terug. Dit is een handig hulpmiddeltje bij het kiezen van geschikt speelgoed. Speelgoed waar +3 bij staat bevat kleine onderdelen die mogelijks een verstikkingsgevaar vormen. Maar er is zeker genoeg veilig speelgoed voor kinderen jonger dan 3!

Moet ik een Ikea bak of tafel aankopen om met rijst/kinetisch zand/.. te spelen?

Neen. Het is geen probleem als je deze niet in huis hebt. Iedere bak waar de rijst in kan is prima. In de webshop vind je ook een geweldige playtray terug en mooie dienbladen die je nadien nog kan gebruiken in je interieur.

Ik wil iets dat uitverkocht is. Komt dit terug binnen?

Aangezien @Gewooneenmama een 'one-mother-show' is en een grote stock aankopen veel centjes kost (en risico's met zich meebrengt) bouw ik stilletjes aan mijn stock op. Na twee jaar heb ik stilaan een goed idee van welke merkjes ik wil houden en uitbreiden. Dankzij jullie groei ik elke dag! Dankjewel daarvoor. Je kan op de productpagina een melding aanvragen wanneer het product terug in stock komt, heel handig!

Vanaf welke leeftijd zijn de abonnementsboxen?

Je kan aan de slag met de abonnementsboxen vanaf 3 jaar. Dit omdat er kleine onderdelen inzitten die mogelijk een verstikkingsgevaar kunnen vormen. Wel is het mogelijk om eerder te starten onder constant toezicht en mits het tijdelijk even weglaten van die kleine onderdelen tot je kindje oud genoeg is en niets meer in het mondje steekt.

Kan je me advies geven over welk speelgoed ik best koop?

Absoluut! Alleen is het soms heel druk en daardoor moeilijk om alle berichtjes die ik ontvang hierover te beantwoorden. Mede daarom opende ik mijn eigen winkel in Schoten. Daar geef ik graag veel info over het assortiment en kan je zelfs met je kindje komen ondervinden waar hun aandacht naar gaat! Je vindt Gewoon een mama de winkel in Paalstraat 49 te Schoten. 

bottom of page